Edzésmenet

edzesmenet1.png

 

Akrobatika & Tánc

 
Az akrobatikus torna során a tornászok partnerként, egységben dogoznak együtt, így mutatják be zenére koreografált gyakorlatukat, összhangba hozva a táncot, az akrobatikus ugrásokat és a sportág-specifikus társas elemeket.
Az órák folyamán a résztvevők megtanulják testük és testrészeik elhelyezkedésének érzékelését és irányítását a térben.
 
Az edzések folyamán ötvözzük a modern tánc és balett egyes elemeit az akrobatikus torna mozgásanyagával a harmonikusabb, esztétikusabb mozgáskép eléréséért.
 
Az edzés elején táncos bemelegítéssel kezdünk, majd táncos középgyakorlatok következnek és utána térünk át az akrobatikus torna részre, ami magában foglalja az erősítést, nyújtást, egyensúlyi-, hajlékonysági elemeket, az egyszerű gimnasztikus ugrásokon át az akrobatikus társas építésekig. Az edzések egyszerű, de sportág-specifikus gyakorlatokból épülnek fel, különféle eszközök segítségével (szőnyeg, beérkezők, kézállófa, ...).
 
A táncos tréningek során átmozgatjuk az egész testet, fejlesztjük koordinációs képességet, valamint javítjuk az egyensúly- és ritmusérzéket. Az edzés fontos részeként speciális gyakorlatokkal fejlesztjük az alapvető fizikai képességeket, az erőnlétet, az állóképességet, az ízületi mozgékonyságot és a koordinációt. Az akrobatikus torna állóképességjavító hatása igen nagy, mely a tüdő-, a szív-, és a keringési rendszer erősítését segíti, ezen felül a robbanékony-, és gyorserő fejlesztéséhez is hozzájárul. 
 
Az eredmény csak a résztvevőn múlik.
 
Van, aki csak a mozgás szeretetéért, van, aki versenyzői ambíciókkal, és van, aki az újdonság élményéért jön el, de általában mindenki elégedetten távozik. Célszerű az órákat rendszeresen látogatni a tananyag elemeinek egymásra építkezése miatt, így látványos eredmény érhető el a kreativitás, az önbizalom, a kitartás és a harmonikus mozgás területén egyaránt.
 
A tanév végén a résztvevők egy látványos színpadi előadás keretein belül mutathatják be az órákon elsajátított koreográfiát, ötvözve a sport akrobatika elemeivel.